Lasse Leppänen

Psykologi (PsM)
Psykoterapeutti (Kela, Valvira), Kognitiivis-analyyttinen (YET)
lasse.leppanen(at)psykoterapeuttiyhteiso.fi
p. 044 972 4522

Olen Lasse Leppänen, psykologi ja psykoterapeutti. Elämää ja työuraa on jo useampia vuosikymmeniä. Alla lisää tietoa taustastani ja tarjoamastani.

Olen toiminut psykoterapian alalla pian kymmenen vuotta, alkuun sivutoimisesti, nykyisin päätoimisena yrittäjänä. Opinnoista valmistumisen molemmin puolin olin mielenterveysalalla, mutta ensimmäinen varsinainen työvaihe kului uraohjauksen parissa. Yliopiston urapalveluissa työskentelin viiden vuoden verran ja pidemmin kahdessa TE-toimistossa, joissa olin yhteensä runsaat 20 vuotta ammatinvalintapsykologina. Työn maailma ei ole edelleenkään vieras: osan työviikosta annan lyhytterapiaa eräässä työterveyshuollossa heidän asiakkailleen, sielläkin yrittäjän asemassa.

Täällä Tampereen psykoterapeuttiyhteisössä tarjoan pitkäkestoista psykoterapiaa, lyhytpsykoterapiaa sekä ohjausta tilanteen ja toiminnan jäsentämiseksi elämän päätöstilanteissa tai jumeissa. Istunnot voivat olla niin paikan päällä kuin videovälitteisiä. Pitkäkestoinen terapia toteutuu useimmiten Kelan tukemana, mutta on mahdollista myös kokonaan omakustanteisesti. Pitkään terapiaan liittyy usein jokin määrä seurantakäyntejä. Osa asiakkaista käy yksittäisillä vastaanotoilla tai lyhyemmillä jaksoilla myöhemminkin eli mukana oleminen elämässä tarpeen mukaan on mahdollista. Lyhytterapia tiiviimpänä kokonaisuutena on tuttua ja teen sitäkin mielelläni. Ohjauksen tarkoitus on auttaa löytämään vaihtoehtoja ja parantamaan itsetuntemusta muissa elämän valinta- ja jumitilanteissa niin, että löytyisi toimintasuunta. Tämä näkökulma on jäänyt elämään uraohjauksesta ja mielelläni sitäkin vielä harjoitan.

Ammatillinen peruskoulutukseni on psykologian maisteri Tampereen yliopistosta. Psykoterapiasuuntaukseni on kognitiivis-analyyttinen. Siitä saa lisätietoja Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistyksen sivuilta https://www.katyhdistys.fi/. Työskentelen kaiken ikäisten kanssa ja koko ajan on ollutkin asiakkaita koululaisista työuran loppuvaiheisiin. En ole erikoistunut määriteltyyn ongelmaryhmään enkä vahvasti tiettyihin terapeuttisiin menetelmiin, vaan lähestymistapani on erilaisia keinoja yhdistelevä. Aina on tarkoitus auttaa mahdollisimman hyvin ymmärtämään omaa kokemusta ja ajattelua. Olennaista tältä kannalta, terapian mielekkääksi kokemisen kannalta ja tuloksen saamiseksi on yhteistyö alusta alkaen, välillä varsin konkreettisenakin yhdessä tekemisenä.

Mukava, että luit esittelyni ja lämpimästi ota yhteyttä, jos kiinnostuit.

sähköposti: lasse.leppanen(at)psykoterapeuttiyhteiso.fi

puhelin: 044 972 4522

Vastaanottoni on Psykoterapeuttiyhteisön tiloissa Tampereen keskustassa, Hämeenkatu 26 A, 6. krs